17 juni 2024

De architecten aan het woord

Ontworpen door gerenommeerde architecten, belooft Baltimore niet alleen een unieke toevoeging te zijn aan de skyline van Spijkenisse, maar ook een uitzonderlijke woonervaring te bieden. De visie van architecten Ron van Leeuwen en Roy Gorissen, van Kokon Architectuur & Stedenbouw, weerspiegelt zich in elk detail van dit bijzondere project. Benieuwd naar de totstandkoming van Baltimore? Ron en Roy vertellen je er alles over.

De architecten aan het woord

Een uitdaging en een eer

"Voor ons als architecten is het altijd een bijzondere uitdaging om aan belangrijke gebouwen te mogen werken. Baltimore, met zijn hoge, slanke vorm, gaat deel uitmaken van de skyline van Spijkenisse waarmee de stad steeds meer betekenis krijgt."

Stedenbouwkundige meesterzet

Baltimore is de eerste van zes torens die stedenbouwkundig zodanig gesitueerd zijn dat een omvangrijk dakpark ontstaat dat als het ware tussen de gebouwen door meandert. “Het parkeren bevindt zich nagenoeg onder het groene dek waardoor een optimaal woonklimaat ontstaat voor vertoeven, wandelen, sporten en ontmoeten,” legt Ron uit. Dit ontwerp zorgt voor een harmonieuze integratie van stedelijke en natuurlijke elementen.

Stedenbouwkundige meesterzet

Leesbare architectuur met karakter

De architectuur van Baltimore is ontworpen met een gevarieerde opzet, met opdelingen zowel horizontaal als verticaal, waardoor het gebouw leesbaar en visueel interessant is. “De plint is uitgevoerd in donker metselwerk. Het middendeel en de kroon zijn uitgevoerd in warm-witte metselsteen met een gemêleerde groene steen als accent. Door deze kleurkeuze zal ook bij bewolkt weer het optimistische karakter van het ontwerp duidelijk waarneembaar zijn,” aldus Ron en Roy. Vanaf de 16e verdieping zijn de gevels terugliggend, wat zorgt voor een dynamische en moderne uitstraling. 

Comfortabele en doordachte woningen

De woningen in Baltimore zijn ontworpen met het oog op maximaal comfort en functionaliteit. “De appartementen hebben een half inpandig balkon hetgeen op hoogte beschutting geeft tegen wind en regen. De woonkamer en hoofdslaapkamer maken maximaal gebruik van het uitzicht en daglicht,” vertelt Roy. Deze doordachte indeling zorgt voor een aangename leefomgeving waar bewoners kunnen genieten van zowel privacy als het prachtige uitzicht.

Comfortabele en doordachte woningen

Een indrukwekkende entree

De hoofdentree van Baltmore krijgt een bijzonder karakter dat meteen een blijvende indruk achterlaat. “Het metselwerk in de gevel hangt als het ware als een omhooggetrokken gordijn boven de entree en toont een dubbelhoge hal. Deze fungeert als lobby met toegang tot het parkeren, de fiets- en scootmobielstallingen, het dakpark en het trappenhuis en de liften,” legt Roy uit. Deze indrukwekkende entree benadrukt de luxe en exclusiviteit van het gebouw. Hier is het fijn thuiskomen. 

Een visie vol energie en plezier

Ron en Roy zijn ervan overtuigd dat toekomstige bewoners en bezoekers het plezier en de energie zullen ervaren waarmee zij aan het ontwerp van Baltimore hebben gewerkt. Met zijn innovatieve architectuur, hoogwaardige materialen en comfortabele woonruimtes belooft Baltimore een nieuwe standaard te zetten voor stedelijk wonen in Spijkenisse.